Kontroll (2003) Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott körny...

Home » , , » Kontroll

KontrollKontroll
(2003)


Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (20 év körül) életében is elérkezett ez a pillanat.

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, - Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet... Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát.

szereplők:
Csányi Sándor (Bulcsú)
Mucsi Zoltán (Professzor)
Pindroch Csaba (Muki)
Badár Sándor (Lecsó)
Nagy Zsolt (Tibi)

rendező:
Antal Nimród

Díjak és jelölések:
Cannes-i fesztivál (2004) - Az év felfedezettje: Antal Nimród
Szocsi Filmfesztivál (2004) - Különdíj
35. Magyar Filmszemle (2004) - Legjobb operatőr, Pados Gyula
35. Magyar Filmszemle (2004) - Első filmes rendezői díj (Simó Sándor emlékére), Antal Nimród
Európai Filmdíj (2004) - Legjobb rendező jelölés: Antal Nimród

RAR jelszó: filmvadasz  

szinkronizált film letöltése:
 http://dfiles.eu/files/7kksegt70

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók