The Liberation Of Europe (2000) 1. rész Az európai légiháború. Kezdetben a németek uralták Európa egét. A harcedzett német pilóták ...

Home » , , » Európa felszabadítása 1-3

Európa felszabadítása 1-3The Liberation Of Europe
(2000)

1. rész

Az európai légiháború.
Kezdetben a németek uralták Európa egét. A harcedzett német pilóták sorra szedték le a Szövetségesek gépeit az égről. A Korabeli felvételeken láthatjuk, hogyan alkalmazkodtak az amerikai és angol pilóták a körülményekhez és a növekvő gyakorlatukkal és jobb eszközeikkel, hogyan fordították meg a csata menetét Európa felett.

A Wehrmacht támadása
A szövetségesek a német határ felé közeledtek, így Hitler Kiadta a parancsot az ellentámadásra. 1944/45 telén az elkeseredett német hadsereg offenzívát indított a belga Ardennekben, hogy visszafogja a szövetséges csapatoktól Antwerpen stratégiailag igen fontos kikötőjét.


2. rész

Keresztül a megszállt Franciaországon át
Közvetlenül a normandiai partraszállás után elkezdődött Dél-Franciaország ostroma. A Szövetségesek hamarosan már Németország kapujába létesítenek megerősített tábort. Korabeli dokumentumfilmeken követhetjük nyomon az amerikai katonák gyors előrehatolását délről Párizs felé.

Betörés Németországba
Franciaország felszabadítása után az amerikai katonák már német földön küzdöttek a náci Németország ellen. Immár nem a felszabadított, boldog polgárok fogadták a bevonuló csapatokat, hanem a lebombázott városok legszélesebb frontja, melyen nehezen törtek át a fáradt szövetséges seregek.3. rész

Menetelés Berlin felé
Az átlagos amerikai katona számára a városkák keskeny, kanyargós utcácskái épp oly idegenek voltak, mint a sárga út Óz világában. De ilyen volt Németország. Köln, Düsseldorf, Ulm: Hitler náci birodalmának ipari központjai. A szövetséges csapatok nagy kihívással néztek szembe: át kellett kelniük a Rajnán.

Győzelem
1945 áprilisában a Németország elleni háborúnak vége volt. Már csak idő kérdése az egész. A szovjetek már Berlin alatt vannak, az amerikaiak a nyomukban. A film egy háború végi világot mutat be, ahol felszámolják az ellenálló gócokat, felkutatják a szabotőröket, ahol a katonák és a nácik megadják magukat, és ahol napvilágra kerül a koncentrációs táborok borzalma.

RAR jelszó: filmvadasz  

szinkronizált film letöltése:
 http://depositfiles.com/folders/A0K6ETIQP

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók