1988 Bernadett-Lourdes legendája l.rész A kislány 1858. február 11-én rőzsét gyűjtött a folyó partján, amikor egy ragyogó szépségű ...

Home » , » Bernadett - Lourdes legendája

Bernadett - Lourdes legendája1988

Bernadett-Lourdes legendája l.rész
A kislány 1858. február 11-én rőzsét gyűjtött a folyó partján, amikor egy ragyogó szépségű Hölgy jelent meg neki. A tanulatlan, akkor még olvasni sem tudó kislány nem ismerte fel a jelenésben a Szűzanyát. A Szűzanya imádságra buzdította, bűnbánatra szólította fel a gyermeket.Ettől kezdve július 16-ig tizennyolcszor jelent meg a Szűzanya a kislánynak. Amikor elmondta látomását, eleinte senki sem hitt Bernadettnek. A Szűzanya azt kérte, hogy a papok a jelenés helyén kápolnát építsenek.Jean Delannoy gyönyörű filmje Szent Bernadett életéről és a Lourdes-i Mária jelenésről készült. Sydney Penny ragyogó szerepformálása, az eredeti helyszínek, a kimagasló rendezés és színészi alakítások, valamint a következetes történelmi hűség eredményezte azt, hogy maga a Vatikán is ajánlja ezt a filmet, továbbá, hogy ezen alkotást a népszerű lourdes-i kegyhelyen naponta bemutatják.

Bernadett-Lourdes legendája ll.rész
...Az utolsó alkalommal a kislány a Szűzanya parancsára kezével kaparni kezdte a földet és a jelzett helyen forrás fakadt. A kis Bernadett elbeszélését vizsgálatnak vetették alá. Faggatták, keresztkérdéseket tettek fel neki. Annál is inkább, mert a forrás vize, amelyről megállapították, hogy közönséges tiszta víz több csodás gyógyulást eredményezett. Igazában csak három évig tartó vizsgálat után kezdtek hinni a látomások valódiságában. Megtérések, hálanyilatkozatok bizonyították, hogy Isten üzent a Szűzanya által. Pedig először kinevették a kis Bernadettet, mert sáros lett az arca, amikor a felfakadó forrás vizéből ivott.Szent Bernadett - akinek teste 1879-ben történet halálát követően is mindmáig romlatlan állapotban maradt - az egyszerű és tisztalelkű parasztlány látomása a vallástörténet egyik legendás eseményévé vált.
Lourdes, 1857. Egy munkanélküli molnár kénytelen családjával együtt egy nyomorúságos börtöncellába költözni, mert egy fillérje sem maradt. Négy gyermekével együtt rengeteg nélkülözésben telnek napjai. Egy évvel később 14 éves, beteges lányuk, Bernadette egy barlangnál fényt pillant meg, amelyből előlépett egy gyönyörű fiatalasszony. Elmondása alapján környezete a jelenésben Szűz Máriára ismert.
Így keletkezett a legenda a Lourdes-i szűzről, Bernadette-ről, aki később csodálatos gyógyításairól lett országszerte híressé. Látomásának helyszínén, a Massabielle-barlangnál forrás fakadt, ahová ma is minden évben tömegesen zarándokolnak a gyógyulásra, vagy megváltásra vágyakozók.

rendező: Jean Delannoy
forgatókönyvíró: Robert Arnaut, Jean Delannoy

szereplő(k):
Sydney Penny (Bernadette Soubirous)
Alain Christie (Callet)
Bernard Cazassus (Duran)
Claude Buchwald (Tante Bernarde)
Jean-Marc Bory (Peyramale)
Jean-Marie Bernicat (M. Pailhasson)
Roland Lesaffre (François Soubirous)
Michéle Simonnet (Louise Soubirous)
Michel Duchaussoy (III. Napóleon)

RAR jelszó: filmvadasz  

szinkronizált film letöltése:
http://dfiles.eu/files/8scnajaxo
 

2 megjegyzés:

  1. Szép film ,érdemes megnézni,különösen így karácsonykor!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók