The Believer Danny Balint egy szélsőségesen rasszista skinhead-banda tagja, aki társai közül talán a legradikálisabban fogalmazza meg...

Home » , » A hitetlen

A hitetlenThe Believer

Danny Balint egy szélsőségesen rasszista skinhead-banda tagja, aki társai közül talán a legradikálisabban fogalmazza meg antiszemita nézeteit. Hamarosan a szekta egyik kulcsfigurája, hangadója lesz, aki úgy gondolja, hogy a banda két vezetője, Curtis és Lina nem eléggé szorgalmazza a határozott fellépést az "ellenséggel" szemben. Curtis-ék azt a nézetet vallják, hogy az amerikai zsidók kulturális beilleszkedés iránti mérhetetlen vágya hosszú távon a saját pusztulásukhoz vezet, de Danny szerint ez kevés: tenni is kell azért, hogy fogyatkozzon a zsidók száma. Senkinek még csak meg sem fordul a fejében, hogy Danny súlyos titkot őriz: ő maga is zsidó származású, aki valaha egy héber iskola egyik legjobb tanulója volt, mielőtt túl sok kérdés fogalmazódott meg benne a Tóra és az Ótestamentum tanításaival kapcsolatban. Danny csalódottságában és dühében kezdte tanulmányozni a neonáci mozgalmak filozófiáját, és így került a másik oldalra. Múltja azonban nem maradhat örökké titokban. Amint "bajtársai" tudomást szereznek Danny származásáról, a fiú kénytelen szembesülni saját elvakult elveinek borzalmaival. Önmaga lett az általa gerjesztett ellenségkép megtestesítője!

A SUNDANCE FESZTIVÁL nagydíjas alkotását az Amerikai Náci Párt egyik oszlopos tagja, Daniel Burros valódi története ihlette. Burros a '60-as években öngyilkosságot követett el, miután a sajtó leleplezte zsidó származását.

szereplők:
Ryan Gosling (Danny Balint)
Theresa Russell (Lina Moebius)
Billy Zane (Curtis Zampf)
Summer Phoenix (Carla Moebius)
A.D. Miles (Guy Danielsen)

RAR jelszó:  filmvadasz

Szinkronizált film letöltése:
 http://dfiles.eu/files/5zbsepqc5
vagy
 http://www.uploadable.ch/file/zGpUPKCYnefb


Uploadable tárról 300-400 KB sebességgel lehet letölteni.
(ingyenes regisztrációval) 

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók