The Green Mile (1999) Paul Edgecomb nem hitt a csodákban. Egészen addig a napig, míg át nem élt egyet. A Halálsoron Stephen King 1...

Home » , » Halálsoron

HalálsoronThe Green Mile (1999)

Paul Edgecomb nem hitt a csodákban. Egészen addig a napig, míg át nem élt egyet.
A Halálsoron Stephen King 1996-ban megjelent bestseller kisregénye alapján készült és 1935-ben játszódik a Cold Mountain börtön siralomházában. Fôhôse Paul Edgecomb börtönôr különös barátságot köt egy halálraítélttel, aki misztikus csodatévô képesség birtokában van. A kétszeres Oscar-díjas TOM HANKS játssza Paul Edgecombot, a siralomház ôrségének parancsnokát és ô meséli el azt a furcsa és hátborzongató történetet, amely a villamosszék általi halálra ítélt és kivégzésre váró elítéltek között játszódik. MICHAEL CLARKE DUNCAN elsô filmszerepe John Coffey, a hét láb magas elítélt, akit két kislány meggyilkolása miatt ítéltek halálra. Nyájas természete és természetfeletti képességei miatt Edgecomb egyre inkább kételkedik b?nösségében. A szereplôk között láthatjuk még DAVID MORSE-ot, GARY SINISE-t, BONNIE HUNT-ot, JEFFREY DeMUNN-t, HARRY DEAN STANTON-t, WILLIAM SANDLER-t.

A Halálosoron történetét Paul Edgecomb börtönôr visszaemlékezéseibôl ismerhetjük meg. Edgecomb nyugdíjasotthonban él. 6 évtized telt el azóta, hogy ôrként dolgozott a Cold Mountain börtön siralomházában. Az ô tisztsége volt, hogy utolsó útjára kísérje a kivégzésre váró gyilkosokat a Halálsoron, azon a folyosón, melyet zöld szín? linóleum fedett és villamosszékhez vezetett. Az évek során Edgecomb sok elítéltet kísért már végig a halálsoron, de olyannal, mint John Coffey, sosem találkozott. A hatalmas termet? feketebôr? férfi egy kilencéves testvérpár meggyilkolása miatt került börtönbe. Coffey termete miatt bárkit könnyedén meggyilkolhatott volna, de természete épp ellentétes volt méretével. Jóindulatú naív óriás, aki halálosan fél a sötétben és birtokában van valamiféle természetfeletti képességnek. Edgecomb egyre inkább úgy érzi, Coffey ártatlan. Arra is rá kell jönnie, hogy csodák olyan helyeken is megtörténhetnek, ahol az ember a legkevésbé várná.

szereplők:
Tom Hanks: Paul Edgecomb
David Morse: Brutus 'Brutal' Howell
Bonnie Hunt: Jan Edgecomb
Michael Clarke Duncan: John Coffey
James Cromwell: Warden Hal Moores
Michael Jeter: Eduard Delacroix

rendező: Frank Darabont
író: Stephen King, Frank Darabont

Díjak és jelölések:
Golden Globe díj (2000) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Michael Clarke Duncan
Oscar-díj (2000) - Legjobb film jelölés: Frank Darabont, David Valdes
Oscar-díj (2000) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Michael Clarke Duncan
Oscar-díj (2000) - Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Frank DarabontRAR jelszó: filmvadasz

Szinkronizált film letöltése:
 http://dfiles.eu/files/j6yahf4sa

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók