Cosmos: A SpaceTime Odyssey (2014- ) A történelem hosszú évszázadai alatt miként értettük meg a természet törvényeit? És a minket körb...

Home » , , » Kozmosz - Történetek a világegyetemről 1-9.rész

Kozmosz - Történetek a világegyetemről 1-9.részCosmos: A SpaceTime Odyssey
(2014- )

A történelem hosszú évszázadai alatt miként értettük meg a természet törvényeit? És a minket körbeölelő univerzumot fokozatosan megismerve hogyan találtuk meg a koordinátáinkat térben és időben? A Nat Geo nagyszabású, régóta várt sorozata az univerzum leghatalmasabb és legkisebb dimenziójú tájaira repíti a nézőket – korszerű tudományos ismeretekkel és felemelő, transzcendens spirituális élményekkel egyaránt megajándékozva minket…

Carl Sagan Kozmosz: személyes utazás című – mára ikonikussá vált, az univerzumot a legújabb kutatási eredmények fényében bemutató – sorozata több mint három évtizede indult hódító útjára. És a sikerszéria most folytatódik: Seth MacFarlane producer az eredeti sorozat író/producerével, Ann Druyannel, valamint Steven Soter csillagásszal elkészített egy vadonatúj 13 részes sorozatot, mely reményeik szerint az Emmy- és Peabody-díjas eredeti műsor méltó utódja lesz.

Az elismert asztrofizikus, Dr. Neil deGrasse Tyson által vezetett Kozmosz: Történetek a világegyetemről – hasonlóan az eredeti sorozathoz – azt tárja elénk izgalmas és látványos formában, hogy a történelem során miként értettük meg a természet törvényeit, és hogyan találtuk meg koordinátáinkat térben és időben. Az epizódok sose hallott történeteket osztanak meg velünk a tudás birtoklásáért folytatott küzdelmünkről, s lenyűgöző utazásra hívnak az univerzum leghatalmasabb és legkisebb dimenziójú tájaira.

Az alkotók, amellett, hogy az új sorozatban vadonatúj módjait alkalmazzák a tudományos történetmesélésnek, néhány különösen népszerű elemet – például a „Kozmikus Naptárt” és a „Képzelet Űrhajóját” – kis módosítással átvettek az eredeti sorozatból. A műsor készítőinek az volt a szándéka, hogy transzcendens élményt nyújtsanak a nézőknek, s ez sikerült is nekik: a Kozmosz: Történetek a világegyetemről a legmélyebb tudományos összefüggéseket is kristálytiszta érthetőséggel tárja elénk, s a narrációban a szkepticizmus csodálattal, a tudományos szigor érzelmi és spirituális rétegekkel keveredik.

1. Az ismeretlen idő
2. Az élet folyói
3. Amikor a tudás legyőzte a félelmet
4. Szellemek az égen
5. Titkok a fényben
6. Egyre mélyebben 
7. Mindenek előtt
8. A Nap nővérei 
9. Elveszett világok

RAR jelszó: filmvadasz  

szinkronizált film letöltése:
 http://depositfiles.com/folders/5PKJ9WZMJ
vagy
 http://www.uploadable.ch/list/mnceW55d9wYD

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók