Tideland (2005) A tízéves Jeliza-Rose kábítószerfüggő szülei nem sokat törődnek lányukkal. Nem csoda, hogy a kislány saját képzeletvil...

Home » , » Tideland

TidelandTideland
(2005)

A tízéves Jeliza-Rose kábítószerfüggő szülei nem sokat törődnek lányukkal. Nem csoda, hogy a kislány saját képzeletvilágába menekül, ahol legjobb barátai azok a babafejek, amiket testükről leszedve ujjbábként használ. Miután Jeliza-Rose anyja heroin-túladagolásban meghal, az apja vidékre utazik vele, a nagymama egykori birtokára. A semmi közepén álló lepusztult ház megtelik a kislány fantáziája teremtette lényekkel, szellemekkel. Eközben az apja újra belövi magát, ám erről az útjáról már nehéz a visszatérés. A kislány pedig megismerkedik szomszédaival: a félszemű Dell-el, aki a gyerek világában kétségtelenül maga a boszorkány; valamint Dickens-szel, Dell féleszű öccsével, akit Jeliza-Rose a saját férjének képzel.

A Mitch Cullin kult-regényéből készült film egy kegyetlen és bizarr körülmények között élő kislány világát tárja elénk, ahol a gyermeki fantázia a saját törvényei szerint küzd a túlélésért. Alíz ezúttal nem Csodaországban, hanem a Pszicho díszletei között sétál.

szereplők:
Jodelle Ferland (Jeliza-Rose)
Janet McTeer (Dell)
Brendan Fletcher (Dickens)
LinkJennifer Tilly (Queen Gunhilda)
Jeff Bridges (Noah)
Dylan Taylor (Patrick)
Wendy Anderson (no)
Sally Crooks (Dell anyja)

író: Mitch Cullin
forgatókönyvíró: Terry Gilliam, Tony Grisoni


RAR jelszó: filmvadasz

Szinkronizált film letöltése:
http://dfiles.eu/files/6zo90odhp

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók