2015 A Ketten Párizs ellen két budai gimnazista, Radonyi Laci és Pali könnyed kalandjait meséli el, ahogy nemes egyszerűséggel fog...

Home » , » Ketten Párizs ellen

Ketten Párizs ellen 2015

A Ketten Párizs ellen két budai gimnazista, Radonyi Laci és Pali könnyed kalandjait meséli el, ahogy nemes egyszerűséggel fogják magukat és kimennek Párizsba, csak azért, hogy Laci így tudjon tetszelegni nőideálja előtt. Haza csupán ennyit sürgönyöznek: "Szerencsésen meggondolatlanul Párizsba érkeztünk. Stop. Pénzt kérünk, nehogy éhen haljunk. Stop. Az idő kedvező. Laci és Pali". Nem probléma, hogy egy mukkot sem beszélnek franciául, hiszen meg lehet azt tanulni szótárból is. De sajnos elég ijesztő következményei vannak annak, ha a magyar szavak francia jelentését véletlenül egy sorral lejjebb olvassák és tanulják meg.
Vaszary Gábor (1897-1985) Ketten Párizs ellen című, 1938-ban megjelent regénye a háború előtti Magyarország egyik legnépszerűbb bestsellere volt. A szerző számtalan önéletrajzi elemet beépített, hiszen 8 évig Párizsban élt, így kiválóan ismerte mind Párizst, mind az ott szerencsét próbáló magyarok mentalitását. Vaszary a 40-es évek elején fellépett a szélsőjobboldali törekvésekkel szemben, 1947-ben pedig a kommunizmus elől Svájcba emigrált. Művei több mint 40 évig - 1989-ig - csak nyugaton jelenhettek meg.

rendező:Papp Gábor Zsigmond
forgatókönyvíró:Papp Gábor Zsigmond

szereplő(k):
Radonyi Laci
Sándor Péter
Radonyi Pali
Zsombor Barna
Berta néni
Pécsi Ildikó
Wilkmann-né
Enyedi Éva
Szalkai tanár úr
Fesztbaum Béla
Bihari anyuka
Malek Andrea
Bihari Lica
Osváth Judit
Bihari Nelli
Rujder Vivien
Wilkmann
Thuróczy Szabolcs
Ramli Árpád
Pindroch Csaba
Rampli Árpádné
Kecskés Karina
Cirigli Jenő
Ódor Kristóf
szobalány
Deen Judit
riporter
Elek Ferenc

RAR jelszó: filmvadasz  

szinkronizált film letöltése:
1. A franciákat senki sem érti: http://dfiles.eu/files/jx7dtwl9c
2. Ó, azok a párizsi nők!: http://dfiles.eu/files/7jbevc4gh
3. Vigyázz, ha jön a Berta!: http://dfiles.eu/files/x5by97kfu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók