Saul fia (2015) A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a...

Home » , , » Saul fia

Saul fia


Saul fia
(2015)


A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Szereplők:
Röhrig Géza
Molnár Levente
Urs Rechn
Zsótér Sándor
Todd Charmont
Uwe Lauer
Krisztik Csaba

Rendező:
Nemes Jeles László

Díjak és jelölések:
Cannes-i fesztivál (2015) - FIPRESCI-díj: Nemes Jeles László
Cannes-i fesztivál (2015) - Zsűri Nagydíja: Nemes Jeles László
Golden Globe-díj (2016) - Legjobb idegennyelvű film
Oscar-díj (2016) - Legjobb idegennyelvű film: Nemes Jeles László
2. Magyar Filmhét (2016) - Különdíj: Nemes Jeles László
Cannes-i fesztivál (2015) - Arany Pálma jelölés: Nemes Jeles László

RAR jelszó: filmvadasz  

szinkronizált film letöltése:
http://dfiles.eu/files/30re2rv4t

 link cserélve, felirat mellékelve

4 megjegyzés:

 1. A végletekig unalmas téma, lerágott csont..... A technológia pedig korántsem új (mint ahogy hirdették róla), hiszen Spielberg évtizedekkel ezelőtt dolgozott már ilyen technikával.....

  VálaszTörlés
 2. Megragadom az alkalmat Admin, és elmondom h az új design egy nagy rakás SZAR. Használhatatlan, lassú, nyomorék. Szerintem egy szavazás formájában kérdezd meg a júzereket, visszatérj-e a régihez... :)

  VálaszTörlés
 3. én személyszerint nem néztem meg (és nem is fogom) de én is azt halottam róla , hogy nagyon unalmas és pocsék film se eleje se vége sokáig egy szót nem is szólnak benne , valszeg csak azért nyert mert zsidókról szól... ami szomorú

  VálaszTörlés
 4. A lassút értem mit jelent bár én nem tapasztalom, a nyomorékot is hiszen nem látszik a fegyveres lába, de hogy használhatatlan...? Nagy általánosságok helyett inkább írj konkrétumot mi a problémád és lehet tudunk tenni ellene.

  VálaszTörlés

Rendszeres olvasók