Everest 1998 Rendkívüli kifejező erejű dokumentumfilm készítésére vállalkozott 1996-ban David Breashears és expedíciója. A világ l...

Home » , , » Everest - A remény csúcsa

Everest - A remény csúcsaEverest
1998

Rendkívüli kifejező erejű dokumentumfilm készítésére vállalkozott 1996-ban David Breashears és expedíciója. A világ legnehezebben mozgatható és legbonyolultabb technikájú 70 milliméteres, szélesvásznú kameráját használták a filmezéshez, hogy lehetőleg minél többet vissza tudjanak adni nézőiknek a torokszorító látványból. A rendező harmadszorra jutott fel a világ tetejére, de ami az expedíció során történt, végleg megváltoztatta mindannyiuk életét. 1996. május 10-én négy expedíció 23 embere torlódott össze, hogy feljussanak a világ tetejére. Élje át a világ tetejére tartó, lélegzetelállító utazást az eredetileg az IMAX®-mozik gigantikus vásznaira szánt alkotásban! A film a hírhedt 1996-os, nyolc életet követelõ vihar során készült. A dokumentumfilm készítõi elkeseredett harcot folytattak, hogy a szerencsétlenül járt csoport túlélõit felkutassák. Csatlakozzon a hegymászók csapatához, akik a világ legmagasabb hegycsúcsát mászták meg.
Tapasztalja meg a dermesztõ hideget, a heves hóviharokat, amelyek elviselhetetlen hõfokra hûtik le az oxigénben ritka, elmét tompító levegõt. A lélegzetelállító IMAX-technika „a jelenleg legjobb hiperrealisztikus formátum”, mondja Greg MacGillivray producer. Az Oscar-díjas Liam Neeson narrációjával és George Harrison zenéjével az Everest látványgazdag, drámai, merész kaland; gyõzelem és tragédia története.


rendező: David Breashears, Stephen Judson
író: Tim Cahill, Stephen Judson

szereplők:
Liam Neeson (narrátor)
Jamling Tenzing Norgay
Araceli Segarra
Ed Viesturs
Paula Viesturs


RAR jelszó: filmvadasz  

szinkronizált film letöltése:
http://dfiles.eu/files/kp8g4pe32
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók